Kimyasal Özellikleri
|
Sodyum Bikarbonat, NaHCO3 (%)
|
99,30 min.
|
Sodyum Karbonat, Na2CO3 (%)
|
0,50 max.
|
Klorür İyonu, Cl- (ppm)
|
100 max.
|
Demir, Fe+3 (ppm)
|
6 max.
|
Sülfat, SO42- (ppm)
|
100 max.
|
Suda çözünmeyen madde (ppm)
|
200 max.
|
pH (% 1’lik çöz.)
|
8,5 max.
|
Bakır, Cu (ppm)
|
1 max.
|
Arsenik, AS (ppm)
|
1 max.
|
Kurşun, Pb (ppm)
|
2 max.
|
Civa, Hg (ppm)
|
0,1 max.
|
Kurutma Kaybı (%)
|
0,25 max.
|
Amonyum Bileşikleri
|
DeneyeUygun
|
Kadmiyum, Cd (ppm)
|
0,5 max.
|
Fiziksel Özellikler
|
Maddenin Yapısı : Serbest akan küçük kristal
Kristal büyüklüğüne göre aşağıdaki gibi sınıflandırılır
Standart Besin Türü
İri Taneli Besin Türü
İnce Taneli Besin Türü
Ekstra iri Taneli Besin Türü (A, B)
|
Elek Analizi (Besin Türü)
|
|
Standard Besin
|
İnce Elenmiş
|
İri Elenmiş
|
Extra İri Elenmiş A
|
Extra İri Elenmiş B
|
> 0,600 mm (%)
|
Eser
|
-
|
-
|
-
|
-
|
> 0,250 mm (%)
|
-
|
0,10 max.
|
7.5 min.
|
70-95
|
55 - 85
|
< 0,150 mm (%)
|
-
|
-
|
-
|
10 max.
|
20 max.
|
> 0,125 mm (%)
|
-
|
22,50 max
|
70,0 min
|
-
|
-
|
< 0,125 mm (%)
|
-
|
77,50 min.
|
11,0 max
|
-
|
-
|
Yogunluk (gr/cm3)
|
-
|
-
|
-
|
0,85-1,00
|
0.95-1,15
|
Mikrobiyolojik Özellikler
|
Enterobacteriaceae
|
Kob/gr
|
100 max.
|
Maya Küf
|
Kob/gr
|
1000 max.
|
Salmonella
|
Kob/25gr
|
Bulunmayacak
|
|